• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Správna taška pre mužov

9.1.2018, 13:05

Keď sa páni obliekajú, vezmú zvyčajne na seba to prvé, na čo v šatníku narazia. Potom ale dôjde na problém menom taška. Táto súčasť outfitu prináša mužom asi najväčšie trable. Do čoho schovať všetky potrebné veci? Prečítajte si článok, ktorý vám pomôže s výberom správnej pánskej tašky.

Dbajte na štýl

Nie ku každému outfitu sa vaša obľúbená taška bude hodiť. Je rozdiel, či sa práve chystáte na rokovania alebo len von za priateľmi. Ideálne je mať doma po ruke najmenej tri tašky.
Do práce si kúpte elegantný kufrík, na voľný čas si nechajte malú tašku alebo štýlový ruksak. Čo sa týka športu, mal by ste vlastniť aj špeciálnu batožinu, do ktorej schováte všetko príslušenstvo do ,,fitka''.

Čo nosiť?

V súčasnej dobe sú veľmi obľúbené takzvané weekender bag, zoženiete ich aj v malých veľkostiach. Táto taška sa vám môže hodiť aj na drobné cesty.
Veľkú úlohu hrajú tiež ruksaky, momentálne frčia retro v štýle aktovky. Ak zoženiete batoh s koženými prackami vo farbe vašich topánok, máte vyhrané.
Ďalším druhom sú štýlové brašne, ktoré možno upevniť aj cez rameno. Ich najväčšia výhoda je asi tá, že nezamestnávajú vašu ruku a vy sa s taškou môžete prechádzať trebárs na bicykli. Aspoň jedna taška by mala byť súčasťou šatníka každého muža.

Dojem úspešného muža

Zamerajte sa aj na tvar a elegantné farby, ktoré budú ladiť s väčšinou vášho oblečenia. Vaše tašky by mali mať skôr ostrejšie rohy. Obdĺžnikové tašky sú asi najbežnejším typom mužskej príručnej batožiny. V obchodoch sa však môžete stretnúť aj s taškami valcovitého štýlu, ktoré majú zastúpenie najmä u bowling bags. Vaša taška by nemala byť preplnená. Pred nákupom nového doplnku sa rozmyslite, čo všetko v taške budete chcieť bežne nosiť.
Americké prieskumy preukázali, že čím mužnejšie pánska taška vyzerá, tým lepšie muž celkovo na ženy pôsobí. Takže páni, dajte si na výbere správnej ,,chlapskej'' tašky naozaj záležať. Nezabudnite tiež na to, že vaša taška by mala vždy žiariť čistotou.

Investujte do kvality

Asi nepotrebujete mať doma tisíc druhov tašiek najrôznejších farieb a štýlov ako vaša priateľka alebo manželka, však? Vzhľadom k tomu, že iste chcete, aby vám jedna kabela vydržala minimálne rok, je potrebné dbať na kvalitu.
O kvalite tašky vypovie najviac jej materiál. Kúpte si tašku vyrobenú z pravej kože. Táto investícia sa naozaj oplatí. Kožené tašky sa neošúpu, nepraskajú, neodierajú sa a ani rokmi nestarnú. Nemusíte zostávať vyložene len u tašiek, štýlové vybavenie v podobe kufra, batohu alebo pracovného kufríka bude vyzerať luxusne.

Vedel ste že ..?

..dámská kabelka podľa etikety nikdy nepatrí do rúk muža. Ide o súkromie každej ženy, ktorá by ho mala mať stále pod kontrolou. Ale pozor, pomoc s veľkým nákladom v podobe cestovnej tašky alebo kufra je samozrejmosťou.

..kabelka nie je len dámsky pojem. V súčasnej dobe sa spoločnosť naučila nazývať mužskej doplnky ako tašky. Keby ste však vašu tašku nazval kabelkou, chybu neurobíte. Pojem kabelka navyše vznikol za účelom pomenovanie čisto mužskej skrýše na cennosti.