• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Upáľte staré kúsky a nahoďte čarodejnícky outfit!

29.4.2024, 12:31

Pálenie čarodejníc, čiže Filipojakubská noc, je veľmi starý a dodnes živý ľudový zvyk a jeden z najväčších pohanských sviatkov. Omrknite celú ponuku crossbody kabeliek z nášho eshopu a vyberte si tú pravú k Vášmu zletu!

Pálenie čarodejníc sa odohráva v noci z 30. apríla na 1. mája.

Každý rok ľudia zapaľujú ohně na kopcoch a na vrchoch, na rázcestiach a na pastvinách a tancujú okolo nich. Preskakujú sa žeravé ohorky alebo dokonca skákajú cez plamene. Na niektorých miestách býva zvykom upaľovať na hranici bábku predstavujúcu čarodejnicu.

Táto každoročná zábava si žiada kostýmov a prevlekov – ako inak ako parádnych čarodejníc! :D

K čarodejnici nepatria len kúzla a lektvary, ale aj rôzne doplnky. Pri kostýme čarodejnice vám nesmie chýbať vysoký a špicatý klobúk. Svoj ženský vzhľad podčiarknete náhrdelníkom, poprípade parochňou a samozrejme nesmie chýbať ani minikabelka, ktorú zvládne zakryť plášť, šál, šatok alebo časť blúzky či kabátu.
Do takej kabelky si uložíte tie najnutnejšie cennosti a potreby, ako je telefón, kľúče a doklady aj s makeupom.
Pokiaľ chcete kabelku "zneviditeľniť" odporučíme tmavé farby (čiernu, tmavo šedú, tmavo zelenú..), ale ak ste novodobá čarodejnica a chcete skôr zažiariť, potom je výber jasný - červená, horčicovo žltá alebo svetlo zelená kabelka.

Omrknite celú ponuku crossbody kabeliek z nášho eshopu a vyberte si tú pravú k Vášmu zletu!