• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Čím potešiť otca na Deň otcov?

14.6.2017, 14:05

Tretiu júnovú nedeľu sa každoročne oslavuje medzinárodný sviatok venovaný všetkým otcom. Tento rok pripadá na nedeľu 18. júna. Na Slovensku nie je tak známy ako Deň matiek, ale postupne sa aj u nás udomácňuje. Deň otcov je dôležitým upozornením na význam otca v rodine. Sviatok vznikol v USA z iniciatívy Sonora Smart Doddové ako poďakovanie jej ovdovenému otcovi za výchovu. Prvá oslava Dňa otcov prebehla 19. júna 1910. Pôvodne išlo o súkromnú záležitosť, ale sviatok postupne získaval popularitu. Od roku 1966 sa stal Deň otcov v USA oficiálnym sviatkom a postupne sa jeho popularita rozšírila aj do iných častí sveta.

Pozornosť pre otca

Nezabudnite v nedeľu na svojho otca a poďakujte mu za jeho lásku a starostlivosť, rozhodne si to zaslúži. Môžete mu tiež venovať malú pozornosť, ktorou ho potešíte. Neviete si rady s výberom vhodného darčeka pre svojho otca? Máme pre Vás pár skvelých tipov.

Aktovka do práce

Ak pracuje Váš otec v kancelárii, iste ocení kvalitnú aktovku. Na trhu ich existuje celý rad. Skvelou voľbou je kožená aktovka (napr. ItalY Greyson či Gerard HENON Chanler - obe z hovädzej kože). Ocenia iste aj jednofochovú tašku Enrico Benetti Raynell zo syntetickej kože, do ktorej sa zmestí 15" notebook.

Kufor na dovolenku aj služobné cesty

Ak Váš otec rád cestuje alebo často jazdí na služobné cesty, potešíte ho najviac cestovným kufrom. Vyberte takú batožinu, ktorá má nielen vhodný dizajn, ale taktiež má kolieska a výsuvnú rúčku pre lepšiu manipuláciu. Odporučiť možno treba kufor Fly značky David Jones alebo Menqite Missa. Veľkosť batožiny voľte skôr strednú.

Taška cez rameno do práce aj na voľný čas

Skvelým darčekom je tiež kvalitná taška cez rameno. Do práce sa hodí zvlášť stredne veľká látková kabela Sanchez Riccardo. Pre voľný čas sa hodí napríklad športová taška Diviley Garry. Multifunkčné využitie zase poskytuje kožená taška Gerard HENON Michel.