• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Kabelka a ples - Aká kabelka by vás mala sprevádzať?

11.2.2018, 13:32

Plesová sezóna už začala a to je dostatočný dôvod na to, aby ste vyhľadala novú kabelku. Bude to tradičné lístoček alebo iný hit? Inšpirujte sa našimi tipmi a radami.

Či už sa vám to páči alebo nie, na ples by ste si mali vždy brať čo najmenšiu kabelku. Veľké tašky ponechajte doma, tie slúžia k bežnému dennému noseniu a sú na spoločenskú akciu úplne nevhodné. Snáď každá žena sa snaží do kabelky nahrnúť čo najviac vecí, ktoré mnohokrát ani za celý deň nevyužije, ale hlavne, že ich má po ruke. Na plese by ste svoje zásoby mala obmedziť na minimum. Vezmite si len to, čo je pre vás absolútne nevyhnutné.

Do kabelky by sa mali zmestiť všetky vaše potrebné doklady a peniaze. Ak ich plánujete do kabelky voľne vložiť a peňaženku chcete nechať doma, nezabudnite si z nej vytiahnuť aj lístky na ples. Nehoda so zabudnutými lístky sa stáva veľmi často. Nie je nič príjemné vracať sa pre nich späť domov. Do kabelky je vhodné pridať tiež mobilný telefón. Z mejkapu vezmite naozaj len to, čo budete počas večera používať. Nezabudnite na parfum a papierové vreckovky. Nemusíte so sebou ťahať celé balenie, stačí si vziať voľne dva pre istotu, môžu sa hodiť.

Ak predsa len potrebujete na ples viac vecí, napríklad náhradné pančuchy, ak by sa vám tie vaše zatrhli, alebo lodičky na nižšom podpätku na prezutie, berte si so sebou batožinu, ktorú môžete s pokojom nechať v šatni spolu s kabátom. V prípade potreby si pre väčšiu kabelku dôjdete a vezmete si z nej, čo budete potrebovať. Na tieto veci by sa vám mohla hodiť napríklad univerzálna čiernosivá kabelka cez rameno David Jones, ktorú si môžete vziať aj do práce.

Dbajte na to, aby kabelka ladila s vašou večernou róbou vrátane topánok. V prípade spoločenských udalostí neplatí súčasný hit výrazných kabeliek. Mini kabelka by mala zapadať do vášho outfitu, mala by byť minimálne nápadná.

Aké druhy listových kabeliek sú vám k dispozícii?


Listová kabelka do ruky

Najjednoduchší typ listových kabeliek tvorí hranatá klasika. Mini kabelka v tvare poštovej obálky štýlovo padne ku každým šatám. Ak viete, že na plese chcete bezstarostne tancovať a nemáte nikoho, kto by vám kabelku postrážil, zúžte svoj výber na kabelky s pútkom na ruku. Zavesíte ju za zápästie a môžete tancovať.

Listové kabelky s dlhým popruhom

Predtým boli dlhé kabelky na plese neprijateľné. V súčasnej dobe je však na tieto kabelky pozerané pozitívne, dokonca sú mnohými ženami vyhľadávané. Ak je vaše heslo ,,pohodlnosť nadovšetko'', určite zamierte pri výbere do tejto sekcie. Len myslite na to, že ich nie je vhodné nosiť ako crossbody, ale iba zavesené cez jedno rameno.

Netradičné plesové kabelky

Ako už bolo povedané, čo sa týka ,,nebezpečných'' farieb, mali by ste sa krotiť. Nič vám však nebráni v tom, aby ste si na ples vybrala kabelku nezvyklých tvarov. Existujú napríklad kabelky à la vrecká alebo takzvané vrecúška. Tie sú zvyčajne šité z lesklých či tenkých materiálov, akými je napríklad satén alebo hodváb. Nič vám nebráni v tom, vziať si do ruky len nejakú väčšiu peňaženku, ak do nej dokážete všetky nevyhnutnosti poskladať. V súčasnosti sa začali vyrábať taky plesové kabelky s dvoma ušami, ktoré vyzerajú rovnako tak, ako by ste zmenšila klasickú tašku do ruky. Aj táto kabelka pre vás môže byť riešením.

Ako sa na ples vybavíte?